یادآوری تایید ایمیل

سلام همراه عزیزم

بعد از اینکه روی دکمه ثبت نام میزنی یه ایمیل برات ارسال میشه که باید تاییدش کنی.

یادت نره که اینکارو بکنیا 

همراهان گرامی. بعد از ثبت نام جهت تائید صحت ایمیل وارد شده پیامی برای ایمیل وراد شده ارسال می شود.

این پیام ممکن است در بخش Spam باشد. بنابراین هم inbox و هم Spam را جهت تائید کردن ایمیل چک نمائید.

با تشکر.

فرم ثبت نام

این فیلد الزامی است.
این فیلد الزامی است.
این فیلد الزامی است.
لطفاً captcha را تیک بزنید تا مطمئن شویم روبات نیستید.

در شبکه های اجتماعی نیز با ما همراه باشید

همینطور اگر مشکلی در ثبت نام داشتید حتما در اینستا بهمون پیام بدین تا خیلی سریع مشکلتون رو حل کنیم 😊✌️

مدیریت bmeone

دانستنی های مهندسی پزشکی

در سال 1371 اولين دانشكده مهندسي پزشكي ايران در دانشگاه صنعتي اميركبير بنيان نهاده شد. این رشته با وجود قذمت کم، پیشرفت های چشمگیری در زمینه های علم و صنعت و حتی تجارت داشته است . نام این رشته با مهارت تمام انتخاب شده است چرا که ترکیبی صحیح از دو رشته ی ریاضی و تجربی است و به دنبال ایجاد رابطه ای منطقی بین علوم مهندسی و دانش پزشکی است . براساس این علم ساختار بدن انسان به مثابه یک نظام بسیار هماهنگ مهندسی و بیماری به عنوان عامل بی نظمی در این ساختار مطرح گردید.

مهندسی پزشکی در کشور ما جزء زیر شاخه های رشته برق محسوب می شد. ( کماکان در بسیاری از دانشگاه ها مثل دانشگاه صنعتی شریف و تهران و.. همین روند ادامه دارد )

رشته‌ی مهندسی پزشکی با حوزه (های) علوم زیست پزشکی همپوشانی دارد. اما بین این دو شاخه تفاوت قابل توجهی وجود دارد. مهندسان پزشکی در زمینه‌ی ابزار دقیق و مهندسی و تجهیزات پزشکی کار می‌کنند. در حالی که دانشمندان زیست پزشکی بیشتر روی علوم زیست شناختی و حیات، و شیمی پزشکی تمرکز دارند.

دانشمندان زیست پزشکی معمولاً در آزمایشگاه فعالیت می‌کنند. آنها نمونه‌های بیولوژیکی (خون، ادرار، سلول‌ها، و بافت‌ها) را کنترل می‌کنند و از طیف گسترده‌ای از تجهیزات آزمایشگاهی اعم از لوله‌های آزمایش و پیپت‌ها گرفته تا رایانه‌ها و تجهیزات سلامتی فناوری استفاده می‌کنند.

برخی از شغل‌ها و مسئولیت‌هایی که یک دانشمند زیست پزشکی می‌تواند به عهده بگیرد عبارت هستند از:

– آزمایش و غربال‌ گری در مورد سبک زندگی و بیماری‌های عفونی

– بررسی و شناخت مکانیسم‌های بیماری، مشخصات، و نحوه‌ی پیشرفت آنها

– انجام تحقیقات در مورد یافتن راه‌های جدید، مؤثر، و خلاقانه برای تشخیص بیماری در کوتاه‌ترین زمان ممکن

– تلاش در جهت کشف و توسعه‌ی شیوه‌های درمانی جدید مانند تلاش برای پیشگیری (واکسن) و / یا درمان (دارو درمانی).

علوم زیست پزشکی به بررسی و مطالعه‌ی علوم زیست شناسی انسانی، آسیب شناسی (پاتولوژی)، بیوشیمی، زیست شناسی مولکولی و سلولی، ژنتیک، فارماکولوژی (دارو شناسی)، ایمونولوژی، شیمی کاربردی یا شیمی بالینی، میکروبیولوژی، اپیدمیولوژی، و مهندسی زیست پزشکی می‌پردازد.

دانشجویان این رشته باید  دارای قدرت طراحی بالایی بوده و در تحلیل مسائل درسی و مشکلات بیماران حرفی برای گفتن داشته باشند تا بتوانند مفید واقع شوند همچنین انها  باید به نرم افزار های بسیاری  از جمله متلب و اورکد و اس پی اسپایس و مدل سیم و…(چه قبل و چه بعد و چه در طول کارشناسی ) مسلط شوند.

کتابهای دروس تخصصی این رشته به دلیل نوپا بودن آن ترجمه ندارند پس دانشجو باید بتواند به راحتی متون انگلیسی را ترجمه کند و به بیان بهتر باید به زبان انگلیسی مسلط باشد

یکی از نکات مهم این است که بسیاری از فارغ التحصیلان این رشته در بیمارستان ها و مراکز درمانی مشغول به کار می شوند در نتیجه دانشجو باید امادگی لازم جهت رویارویی با بسیاری از مسائل بیمارستانی را داشته باشد.

  • ویژگی های شخصیتی تاثیر گذار :

این رشته متناسب با گرایش ها، خواهان دانشجو با :

  • ذهنی خلاق

  • تمرکز و دقتی بالا

  • روحیه ی بالای نوع دوستی و کمک به سایرین

  • ریز بین

  • شرایط جسمی و روحی خوب

  • و… است.

اگر دانشجو بعد از اتمام دوره ی کارشناسی قصد ادامه ی تحصیل را داشته باشد می تواند علاوه بر گرایش های مهندسی پزشکی در کارشناسی ارشد که در صفحات قبل ذکر شد در رشته هایی مثل برق و کامپیوتر و ….. برای کسب مدارج علمی مشغول به تحصیل شود .

  • گرایش های کارشناسی ارشد مهندسی پزشکی در ایران :

  • مهندسی بیوالکتریک

  • مهندسی بیومکانیک

  • مهندسی بیومتریال

  • مهندسی بافت

  • مهندسی ورزش

  •  

یک‌ مهندس‌ پزشکی‌ می‌تواند یک‌ دستگاه‌ پزشکی‌ را به‌ درستی‌ راه‌اندازی‌ کرده‌ و نحوه‌ استفاده‌ صحیح‌ آن‌ را به‌ پرستاران‌ یا دیگر کارکنان‌ بیمارستان‌ آموزش‌ دهد یا اینکه‌ در مؤسسات‌ و شرکت‌های‌ خصوصی‌ و دولتی‌، در زمینه‌ ساخت‌ تجهیزات‌ پزشکی‌ فعالیت‌ کند. برای‌ مثال‌ فارغ‌التحصیلان‌ گرایش‌ بیوالکتریک‌ به‌ راحتی‌ می‌توانند دستگاه‌ شنوایی‌ سنجی‌ بسازند و از سوی‌ دیگر چون‌ دستگاه‌های‌ پزشکی‌ به‌ طور متوسط‌ میلیون‌ها تومان‌ می‌ارزد و مسؤولان‌ بیمارستان‌ها به‌ طور نسبی‌ برای‌ حفظ‌ و نگهداری‌ آنها اهمیت‌ بسیاری‌ قائلند، بسیاری‌ از فارغ‌التحصیلان‌ مهندسی‌ پزشکی‌ گرایش‌ بیوالکتریک‌ و حتی‌ دانشجویان‌ این‌ رشته‌ جذب‌ بازار کار می‌شوند. دانش‌ فارغ‌التحصیلان‌ گرایش‌ بیومکانیک‌ نیز هم‌ در زمینه‌ ساخت‌ اعضای‌ مصنوعی‌ و هم‌ در مبحث‌ توانبخشی‌ مثل‌ ساخت‌ ویلچر یا تخت‌ بیمارستان‌ مورد نیاز است‌ و بالاخره‌ فارغ‌التحصیلان‌ مهندسی‌ پزشکی‌ گرایش‌ بیومتریال‌ یا بیومواد می‌توانند در زمینه‌های‌ مختلف‌ صنایع‌ پزشکی،‌ کارآیی‌ داشته‌ باشند. برای‌ مثال‌ در کارخانه‌های‌ ساخت‌ لوازم‌ یک‌بار مصرف‌ مثل‌ سرنگ‌، سوند، یا دستکش‌های‌ جراحی‌ حضور یک‌ مهندس‌ پزشکی‌ گرایش‌ بیومواد کاملاً احساس‌ می‌شود. همچنین‌ پلیمرهایی‌ که‌ در بدن‌ انسان‌ استفاده‌ می‌گردد باید استاندارد و گریدمدیکال‌ داشته‌ باشد که‌ این‌ نیز در حیطه‌ وظایف‌ مهندس‌ بیومواد است.

  • وضعیت پژوهشی :

می دانیم بسیاری از بیماری های کشنده هنوز درمان خاصی ندارند هنوز بسیاری هستند که یک بار هم ندیده اند، نشنیده اند ، راه نرفته اند.
موضوع فوق بیانگر آن است که هنوز راه زیادی تا اتمام کار در این رشته وجود دارد و نیازها و زمینه های پژوهشی در این رشته بسیار زیاد است.

مهندسان پزشکی معمولاً در بخش‌های صنعت (مراقبت‌های بهداشتی، ابزار پزشکی، پزشکی، دارویی) بیمارستان‌ها، سازمان‌های تحقیقاتی (از جمله دانشگاه‌ها و بخش دولتی مشغول به کار می‌شوند. مهندسان پزشکی اغلب با پزشکان، پزشکان کلینیکی، دانشمندان زیست پزشکی و متخصصان مراقبت‌های بهداشتی در ارتباط هستند. مهندسان پزشکی از تخصص خود در زمینه‌های مهندسی، علوم حیات و پزشکی استفاده می‌کنند.