چگونه وارد رشته مهندسی پزشکی شویم
معرفی رشته مهندسی پزشکی
رشته مهندسی پزشکی همان طور که از نامش پیداست ترکیبی مابین رشتههای ریاضی و تجربی است.
رشتههای مهندسی مانند مکانیک، کامپیوتر و الکترونیک همراه با رشتههای پزشکی برای راحتی بیماران و پزشکان، ابزارهای پزشکی تولید میکنند. دانشجویان در رشته مهندسی پزشکی یاد میگیرند که اندامهای مصنوعی برای اعضای از دست رفته یا ناقص بدن انسان طراحی کنند. این رشته دانشجویانی را آموزش میدهد تا بتوانند تجهیزات پزشکی مناسبی در اختیار جامعه پزشکی قرار دهند. بنابراین داوطلبانی که میخواهند در رشته مهندسی پزشکی تحصیل کنند باید در درسهایی مانند ریاضی و فیزیک مهارت زیادی داشته باشند. تراز بالا برای این دو درس میتواند عامل مهمی برای موفقیت داوطلبان در کنکور باشد.
دروس مهندسی پزشکی
داوطلبان و دانشآموزانی که در این رشته دانشگاهی قبول شدند باید در 4 سال حدودا 140 واحد را پشت سر بگذارند. این 140 واحد شامل دروس عمومی، پایه، تخصصی و اختیاری است. دانشجویان باید در مقطع کارشناسی دروس زیر را برای رشته مهندسی پزشکی مطالعه کنند:
- دروس عمومی: 20 واحد
- دروس پایه: 26 واحد
- دروس اصلی: 47 واحد
- دروس تخصصی: 47 واحد
گرایش های مهندسی پزشکی در مقطع کارشناسی
گرایشهای زیادی برای رشته مهندسی پزشکی در دانشگاههای مختلف ارائه میشود. اما در حالت کلی اکثر دانشگاهها برای تحصیل در مقطع کارشناسی تنها 4 گرایش اصلی در اختیار داوطلبان قرار میدهند. گرایشهای رشته مهندسی پزشکی برای مقطع کارشناسی عبارتند از:
- گرایش بالینی
- گرایش بیوالکتریک
- گرایش بیومکانیک
- گرایش بیومتریال
گرایشهای کارشناسی ارشد
یکی از مهمترین نکات مثبت در مورد رشته مهندسی پزشکی امکان ادامه تحصیل در مقاطع بالاتر است. دانشجویان میتوانند پس از فارغالتحصیل شدن در مقطع کارشناسی ارشد نیز به ادامه تحصیل بپردازند. این رشته در مقطع ارشد شامل 38 واحد درسی است که 24 واحد آن مربوط به دروس تخصصی، 2 واحد سمینار و 12 واحد مربوط به پروژه میشود. گرایشهای این مقطع به صورت زیر هستند:
- مهندسی ورزش
- مهندسی بافت
- مهندسی بیو مواد
- مهندسی بیومکانیک
- مهندسی بیوالکتریک
گرایشهای دکتری رشته مهندسی پزشکی
- مهندسی بیومتریال
- مهندسی بیومکانیک
- مهندسی بیوالکتریک