جزوه رهایش دارو

امين حسينعلي ميرزا
جزوه رهایش دارو

برای قرن هاست که داروهای مختلف برای درمان، بهبود زندگی و افزایش طول عمر انسان ها و حیوانات مختلف مورد استفاده قرار گرفته اند. مواد دارویی مورد استفاده هم دارای منبع طبیعی و هم شیمیایی و سنتزی هستند. لازم به ذکر هست که با پیشرفت علم داروسازی روش های دارورسانی نیز توسعه پیدا کردند و در دهه اخیر پیشرفت های بسیار شایانی را در زمینه تحویل داروهای مختلف برای بیماری های مختلف شاهد بودیم.

رهایش دارو چیست؟

رهایش دارو، فرآیند تحویل دارو یا ترکیبات دارویی برای تحقق اهداف درمانی است.  رهایش دارو بحث بسیار مهمی است که توجه بسیاری از محققان رو به خودش جلب کرده، چرا که آنها معتقدند که میزان اثربخشی دارو نسبت مستقیمی با نحوه و روش تحویل دارو دارد. بنابراین یافتن یک سامانه رهایش مناسب برای  دارویی خاص می تواند تا حد زیادی بر میزان اثربخشی آن اثر بگذارد.

سیستم های رهایش دارو این قابلیت را دراند که بخش مشخصی از بدن را مورد هدف قرار دهند و به شیوه های گوناگون به بیماران کمک کند. به عنوان مثال یک سیستم رهایش هدفمند می تواند دارو را به ناحیه ای که دچار سرطان شده است منتقل کند، در حالیکه عوارض جانبی آن بر بافت های مجاور به حداقل می رساند.

همچنین، رهایش داروی هدفمند می‌تواند اطمینان حاصل کند که دارو بدون هیچ گونه آسیبی که ممکن است در صورت عبور از برخی از دستگاه‌های بدن مانند دستگاه گوارش یا دستگاه گردش خون رخ دهد، به محل مورد نظر خود برسد. این روش دارورسانی می‌تواند با دور زدن سیستم دفاعی طبیعی بدن که ممکن است مانع ورود مواد خارجی (حتی داروی مورد نیاز) به سلول‌ها شود، کمک کند. در نتیجه دارو به سرعت و با حداکثر اثربخشی به محل بیمار یا آسیب دیده می‌رسد.

روش‌های سنتی تحویل دارو با محدودیت‌هایی از نظر اثربخشی و ایمنی به دلیل عواملی مانند فراهمی زیستی ضعیف، کنترل ناکافی بر میزان انتشار دارو، و چالش‌های موجود در حفظ سطوح دارویی درمانی مواجه هستند.

جهت افزایش سطح دانش شما از رهایش داو و سیستم های رهایش دارو سعی می کنیم مطالب مختلفی را در مجله مهندسی پزشکی ارائه دهیم.

سیستم های دارورسانی
خلاصه ای از شماتیک سیستم های رهایش دارو

**برای دانلود جزوه موردنظر خود از لینک زیر استفاده کنید**

  • پسورد فایل: bmeone.ir
  • گزارش خرابی لینک
  • جزوه امیرکبیر

میتونید برای دانلود جزوه پلیمر ها و کاربرد آن در مهندسی پزشکی از اینجا اقدام کنید

این مطلب را به اشتراک بگذارید:
نظر بدهید